• Etusivu
  • Yritys
  • Palvelut
  • Henkilökunta
  • Ota yhteyttä

Leikkauksen jälkeinen kuntoutus

Tuki- ja liikuntaelin vammat ja sairaudet vaativat joskus leikkaushoitoa. Tärkeä osa leikkaushoitoa on leikkauksen jälkeinen kuntoutus. Ajoissa aloitettu ja oikeinmitoitettu kuntoutus edistää palautumista.

Koskaan ei ole kahta samanlaista vammaa, kahta samanlaista leikkausta eikä myöskään kahta samanlaista kuntoutusta. Leikkauksen jälkeinen kuntoutus onkin aina yksilöllistä ja nousujohteista, jossa otetaan huomioon asiakkaan henkilökohtaiset ominaisuudet. Kuntoutuksen eteneminen arvioidaan jokaisella fysioterapiakerralla ja sen mukaan ohjataan harjoitteet jatkoon. Asiakas saa jokaisella fysioterapiakerralla kirjallisen harjoitusohjelman.

Vuosia jatkunut tiivis yhteistyö Orto-Lääkärit lääkäriaseman ortopedien kanssa takaa sen, että kuntoutus pystytään aloittamaan mahdollisimman tehokkaasti heti leikkauksen jälkeen. Useimmissa tapauksissa kuntoutus aloitetaan n. 2 viikkoa leikkauksen jälkeen.

Yhteistyö ortopedien kanssa mahdollistaa myös sen, että fysioterapeutit voivat olla seuraamassa asiakkaittensa leikkauksia. Tämän ansiosta fysioterapeutti tietää tarkasti mitä leikkauksessa on tapahtunut, ja tämä taas helpottaa kuntoutuksen suunnittelua.